עוגיות טחינה טבעוניות, לא לטבעוניים בלבד!

אני הייתי מהאנשים האלו שכאשר מישהו אמר להם: "תטעם, אתה חייב, זה טעים בטירוף ויש לזה עוד יתרון – זה גם טבעוני", אז מיד התחלתי לדמיין הודו מסתובב על שיפוד נוטף שומן וסירבתי בנימוס, בדרך כלל, לא תמיד. כן, כן, אני הייתי מאלה שלעיתים פשוט לא יכולים להתאפק ולמראה מנה טבעונית או אפילו שיחה על טבעונות משחרר בדיחות על טבעונים כאילו הטענתי עכשיו נשק אוטומטי, ופשוט יורה בצרורות ובלי הכרה:

בדיחות כמו: "איך תדע אם מישהו טבעוני?…אל תדאג, הוא כבר ידאג לספר לך על זה", או "להגיד עליי שאני לא אוהב בעלי חיים, זה פשוט לא נכון, אני מת על בעלי חיים, הם ממש אבל ממש טעימים" או "אם חברים ממש עכשיו הזמינו אותך למנגל שהוא כול כולו טבעוני ואתה מתלבט כבר בבית מה עדיף: תחליף להמבורגר, תחליף לסטייק פילה או תחליף לפרגיות?, התשובה היא: תחליף חברים".

וזה ממש לא נגמר כאן יש לי עוד שפע של כאלו בשרוול. למשל: "ישבי בבית קפה בשעות בין הערביים ושתיתי קפה הפוך. לפתע איזה טבעוני שישב לידי פנה אליי ואמר לי: תגיד, אתה בטח יודע שהחלב שבתוך הקפה ההפוך שלך היה אמור להגיע אל העגל?. אז עניתי שיירגע, הכול בסדר, אין מה לדאוג לעגל, אכלתי אותו בצהריים".

בדיחות כמו אלו היו חלק מארסנל ההומור שלי ומסכן הטבעוני שהיה נופל לידיים שלי. אבל אז הכרתי עוגיות טחינה טבעוניות. אם לומר את האמת, לא ידעתי שעוגיות הטחינה שאני אוכל הן טבעוניות, פשוט הגישו לי ואכלתי בלי יותר מדי בירבורים. הנימוחות, הטעם הנפלא, הסיומת האגוזית של הטחינה, התוספת המתוקה-חמוצה של החמוציות, הטעם המתקתק של השוקולד צ'יפס פשוט השאירו אותי חסר מילים.

וכאשר הודיעו לי שמדובר בעוגיות טחינה טבעוניות הפה שלי היה מלא בעוגיה כך שלא יכולתי להגיב – לטוב או לרע. ומזל, כי לא היה לי שום דבר רע להגיד על העוגיות הטבעונית המדהימות האלו.

p1020342-768x512-1

עוגיות טחינה טבעוניות השאירו אותי חסר מילים

הן היו פשוט מושלמות. מהר מאוד הבנתי שאני לא מבין. אני לא מבין באוכל טבעוני, במטבח הטבעוני, באורח החיים הטבעוני וגם הבנתי שהבדיחות שלי לא רק חסרות כל טעם, הן בעיקר מעידות משהו עליי: הן רק מנציחות את הבורות שלי בעולם הטבעוני או הצמחוני. אולי פעם האוכל הטבעוני היה חסר טעם, צורה או צבע, היום יש שפע של מאכלים טבעוניים נפלאים ואין ספק שאי שם בראש הרשימה מככבות עוגיות טחינה טבעוניות, אפילו בחמישייה הפותחת שלי.

אבל הבנתי עוד משהו והוא חשוב לא פחות – הבנתי שאוכל טבעוני הוא ממש לא רק לטבעוניים בלבד!

אז נכון, לא הפכתי לטבעוני או אפילו לצמחוני, אבל היום הצלחת שלי נראית אחרת ואני כבר לא נבהל ממנות טבעוניות ולעיתים אני עובר ימים שלמים בלי לאכול בשר, חלב או ביצים.

עוגיות טחינה טבעוניות

חומרים ל 20-25 עוגיות
1/2 כוס (100 גרם) טחינה מלאה גולמית
1/2 כוס (130 גרם) חמאת בוטנים טבעית, ללא מלח וסוכר
1/2 כוס (140 גרם) סירופ מייפל אמיתי
כ-2/3 כוס (100 גרם) שמן קוקוס מומס
1/2 2 כוסות קמח תופח (אפשר חצי לבן וחצי מלא)
קורט מלח
לשדרוגים:
1-2 כפות שיבולת שועל/חמוציות ללא סוכר/שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ טורפים היטב בקערה גדולה טחינה, חמאת בוטנים, מייפל ושמן קוקוס, עד לקבלת בלילה חלקה.
+ בקערה נפרדת מערבבים קמח ומעט מלח (לאווריריות מרובה אפשר לנפות. לביסים מקפיצים אפשר להשתמש במלח ים אטלנטי גס).
+ מוסיפים בהדרגה את הקמח לקערת הבלילה, בוחשים בכף עד שמתקבל בצק רך וחלק.
+ אם רוצים לשדרג, מחלקים את הבצק לחלקים כמספר התוספות, מוסיפים לכל חלק אחת מהן ולשים היטב. מומלץ להשאיר גם בצק "נקי" בלי תוספות.
+ יוצרים עוגיות שטוחות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 5-7 דקות, עד שהשוליים מזהיבים אך המרכז רך למגע (חשוב לא לייבש אותן, במיוחד אם מוסיפים שיבולת שועל).
+ מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לחלוטין לפני שאוכלים (קשה להתאפק אבל המרקם שלהן לא מוצלח לפני שהן מתקררות, ראו הוזהרתם!).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s