מסעדות בהרצליה – על איכות יוקרה ומוניטין

כשאנשים מחליטים ללכת לבלות ולהתפנק במסעדה, הם ברוב הפעמים יחשבו מיד על ביקור בתל אביב, אבל מסתבר שבהרצליה של השנים האחרונות התפתחה סצנה קולינרית שלא מביישת את מיטב המסעדות של העיר שלא מפסיקה.

בשנים האחרונות, מתוך מגמה להפוך בעצמה למן תל אביב קטנה, או פשוט למרכז בילוי אטרקטיבי ושוקק בפני עצמו, נפתחו לא מעט מסעדות בהרצליה על ידי שפים ידועים, ולא רק.

השף שגב משה למשל פתח שם את המסעדה שלו 'שגב ארט' המציעה תפריט מגוון ואקלקטי מאוד המאפשר טעימה מלא מעט מטבחים מרחבי העולם ומדורגת בין עשר המסעדות הטובות בישראל. 'וינו סוקה' של ישי אטיאס הממוקמת אף היא בהרצליה פיתוח ובה אפשר למצוא שילוב מעניין בין תפריט מעניין וייחודי מבחינה קולינרית לבין אווירה יוקרתית מודרנית ועיצוב מוקפד קלאסי. נוסף על מסעדות משובחות, הרצליה התחדשה גם בלא מעט בארים אופנתיים חדשים ובתי קפה.

אפשר להתווכח על עד כמה התאימו הציפיות והתכניות עבור מתחם הבילויים בהרצליה, להצלחתו ומידת הפופולריות שלו בפועל, אבל אותה מגמה הביאה לכך שהיום יש לא מעט מסעדות מצוינות בהרצליה שמהוות בילוי נהדר ומהנה ולפעמים אפילו אטרקציה – לחובבי הז'אנר. מסעדות נוספות שראוי לציין כאן הן 'הרברט סמואל' המציעה מנות מהמטבח הים תיכוני, אירופאי וישראלי, 'נאמוס' היפנית בה אפשר למצוא מאכלי ים וסושי, 'על המים' המתמחה גם היא במטעמים מן הים, 'בר בי קיו' האוסטרלית המתמחה בבשרים ו'סושי בוקס' אשר מלבד סושי אפשר למצוא בה מנות יפניות נוספות.

כמובן שמסעדות המוגדרות מסעדות שף ומסעדות יוקרה הן עניין משתנה הנתון לפרשנות בכל הנוגע לטיב, לאיכות ולהנאה מהשירות והאווירה. ישנם גורמים רבים – כמו ביקורות, פרסום, "הייפ" ומוניטין המשפיעים על הבחירה של קהל הסועדים בהגיעם למסעדה זו או אחרת וחשוב לדעת שגם כשמסעדה מקבלת ביקורות מעולות, אתם לא תמיד חסינים בפני אכזבה. תמיד יש את עניין הטעם האישי, ומה שמדהים עבור החברים שהמליצו לכם ואפילו עבור מבקרי מסעדות ידועים נחשבים בתחומם – לא חייב להיות מדהים עבורכם.

מסעדות מצוינות בעלות מוניטין מעולים בדרך כלל מגיעות למעמד הזה ממספר סיבות – שף מוכר בעל שם וניסיון בעולם המסעדנות הפותח מקום חדש תמיד מעורר סקרנות רבה ומושך אליו קהל רב שרוצה להגיע ולבדוק מה התחדש ומה הפעם יש לשף הזה להציע.

מעבר לעניין הזה ולעניין יחסי הציבור והפרסום שלהם אפקט לא קטן כלל, יש את עניין האיכות והשירות. מסעדה שמקפידה על הגיינה, ניקיון וחומרי גלם משובחים וטריים, וכמובן על שירות אדיב ונעים עושה לעצמה הרבה פעמים שירות טוב הרבה יותר מכל פרסומת או המלצה. שילוב של הדברים הללו עם אווירה נעימה ועיצוב מעניין ואסתטי הם ככל הנראה הסוד הגדול להצלחה של מסעדות שממשיכות לפעול לאורך שנים ולשמור על המוניטין שלהן.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s